Messias-oratorion osallistujalle

Seppo Elfhill oy

Kirkon musiikkijuhlien 2017 eräs päätapahtumista on G.F. Händelin Messias- oratorion esitys suuren kuoron ja Lohjan orkesterin voimin Senaatintorilla. Eri puolilla maailmaa on tätä teosta esitetty lukuisissa suurtapahtumissa suuren koneiston voimin, mutta vasta nyt se tapahtuu Suomessa. Esitykseen odotetaan n. 1500 laulajan kuoroa. Esiintymään odotetaan kuoroja maamme kaikista kolkista. Myös yksittäiset laulajat; ryhmät ovat tervetulleita.

Teoksen opettelu tapahtuu itsenäisesti ja osallistumalla alueellisiin harjoituksiin itselleen sopivimmassa paikassa ja ajankohtana. Helmi- maaliskuussa 2017 järjestetään alueellisia yhteisharjoituksia, joihin osallistuminen on edellytyksenä konserttiin mukaantulolle.

Koska kyseessä on ulkoilmakonsertti, on teosta lyhennetty reiluun tuntiin. Sulasol valmistelee parhaillaan erikoispainosta, jossa on vain tämä lyhennelmä varustettuna tärkeimmillä esitysmerkinnöillä. Messias-oratorion nuotti maksaa 8,80€/kpl! Tämä nuotti on käytössä tässä esityksessä. Teoksesta on julkaistu runsaasti erilaisia editioita, jotka jonkin verran eroavat toisistaan. Siksi on tärkeää, että jokaisella on sama nuotti. Yhteistä harjoitusaikaa on vähän, joten ennakkotyö on tärkeää.

Esityksessä kuoro laulaa tuomiokirkon portailta stemmoittain järjestäytyneenä. Jokaiselle stemmalle monitoroidaan orkesterin ja runkokuoron (n.100 laulajaa) osuus. Näin saadaan etäisyyksistä huolimatta teos pysymään kasassa. Jännitystä vielä lisää se, miltä kuulostaa kun täysi Senaatintori yhtyy Halleluja- kuoroon!

Teksti: Seppo Murto

MESSIAS-ORATORION OSALLISTUJAPASSIT

Jokainen laulaja saa erillisen Messias-osallistujapassin riippumatta siitä onko hänellä musiikkijuhlien osallistujapassia. Messias-passeja jaetaan to 18.5.2017 suurkuoron yhteisharjoituksessa Temppeliaukion kirkossa sekä pe 19.5.2017 ja la 20.5.2017 juhlien infopisteessä Helsingin tuomiokirkon kryptassa. Juhlilla Messias-kuoroon pääsee laulamaan vain passin kanssa. Olethan ajoissa paikalla ja varaathan riittävästi aikaa passin hakuun! Kuorojen yhteyshenkilöt noutavat passit yhdellä kertaa koko kuorolle.

Lisätietoja: teija.tuukkanen(at)evl.fi

HARJOITUKSET / AIKATAULUT JUHLIEN AIKANA

to 18.5.2017 klo 18-21 kuoron harjoitus Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3)
pe 19.5.2017 klo 13-16 kuoron ja orkesterin harjoitus, Senaatintori
la 20.5.2017 klo 11.30-13.30 kuoron ja orkesterin harjoitus, Senaatintori
la 20.5.2017 klo 18.30 kuorot järjestäytyvät Senaatintorin portaille
la 20.5.2017 klo 19 Messias-oratorio alkaa

Kukin osallistuva kuoro tai yksittäinen laulaja sitoutuu osallistumaan perjantain ja lauantain harjoituksiin Senaatintorilla. Kaikki jotka pääsevät ovat lämpimästi tervetulleita myös torstain harjoitukseen.

PUKEUTUMINEN MESSIAS-KONSERTTIIN

Naiset: omaa mustaa, sinisävyinen somiste

Miehet: tumma puku, valkoinen paita, sinisävyinen kravaatti

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSUT

Messias-oratorioon osallistuminen on osallistujapassin hankkiville kuoroille ja yksittäisille laulajille ilmainen.

Ilman osallistujapassia hinnat ovat:

Kuoro 200 euroa, yksittäinen laulaja 20 euroa.
Messias-passit laskutetaan juhlien jälkeen.

Kaikki kuorot ja yksittäiset laulajat sitoutuvat hankkimaan Messias-oratorion juhlaedition Sulasolista. Nuotin hinta on 8,80€/kpl + toimituskulut (ei paljousalennuksia) ja ne tilataan Sulasolin verkkokaupasta.

Messias-oratorion kuoroon ilmoittautuminen on päättynyt.