Blogi

Lämmin tervehdys kesäisestä Helsingistä!

Käsillä on Kirkon musiikkijuhlien tähänastisten valmisteluiden jännittävin hetki; ilmoittautuminen alkaa maanantaina 1.8.2016. Kaikki ennakkovalmistelut tätä varten on tehty, ja nyt jännittyneenä odotan, miten kaikki lähtee maanantaina toimimaan.

Pääsihteerin juhlavalmistelut tulevat kiihtyvällä vauhdilla lisääntymään syksyn alkaessa.  Kierrän syksyn aikana eri puolilla Suomea tapaamassa kanttoreita ja kertomassa juhlien järjestelyistä. Pääsihteerin työtä ja kaikkea vastuuta oli vaikea kuvitella silloin, kun tehtävään lupauduin. On tietenkin jännittävää, että selviydynkö kaikesta, jota minulta odotetaan. Juhlaorganisaatiossa on paljon ihmisiä, joilla on valtavasti erilaista tapahtumajärjestämisen osaamista. Heihin luotan ja totean, että yhdessä me onnistumme!

Mitä vaan kysyttävää sinulle tulee juhliin liittyen, voit olla minuun yhteydessä. Yritän auttaa parhaani mukaan.

Terveisin, Sannis

Sannis

 

Seppo Murto:
Kirkon musiikkijuhlat Helsingissä! Haasteita ja unelmia!

Suomen pääkaupunki Helsinki sykkii täynnä kulttuuria ja sekoitusta monelta maailman kolkalta. Ilahduin kovin, kun tänne kulttuurin sulatusuuniin päätettiin järjestään kirkon musiikkijuhlat! Ensimmäinen ajatus mielessäni oli paivanselvä: juhlitaan siellä, missä ihmiset ovat – keskellä kaupunkia! Tapahtumia ja tohinaa kaupungissa toki riittäisi muutenkin, mutta mahdollisuus tuoda kirkkomusiikki – kirkon musiikki ihmisten keskelle on ainutlaatuinen. Erityisen juhlan tästä tekee tietysti osallistujien suuri määrä! Jokainen on tervetullut osallistumaan halujensa ja taitojensa mukaan – tai miksei vain nauttimaan juhlien annista. Keskeiseksi teemaksi valikoitui vieraanvaraisuus, jota me helsinkiläiset kanttorit pyrimme osoittamaan kaikin mahdollisin tavoin. Helsinkiin on helppo tulla ja täällä on helppo liikkua. Vaikka tapahtumat painottuvatkin paljolti keskustan alueelle, soi kirkkomusiikki myös kaupungin kaikissa osissa, toivon mukaan myös naapurikaupungeissa. Esiintymisiä, konsertteja, messuja, hetkipalveluksia…

Juhlien päätapahtuma on suuri päätösmessu Suomen keskeisimmällä paikalla Senaatintorilla tuomiokirkon juurella. Tähän messuun on tilattu musiikkia monipuolinen kattaus kaikille kuoromuodoille. tavoitteena on ollut löytää uusia näkökulmia ja hieman uusia sointejakin. Messu on taatusti kokemus, jota ei voi jättää väliin.

Oma pitkäaikainen haaveeni suuresta Händelin Messias-oratorion esityksestä toteutuu vihdoin Suomessa. Ympäri maailmaa on tällaisia suurkokoonpanojen esityksiä järjestetty useita. Nyt on ensi kertaa Suomessa mahdollisuus kuulla miltä yli tuhannen laulajan suurkuoro kuulostaa ja tietysti osallistua koko Senaatintorin voimalla Halleluja-kuoroon!

Juhlilla on nostalgiaa, juhlat kurkistavat tulevaan. Poissa ei voi olla!